Kemi

Syre/base

11. marts 2020 af KFMK - Niveau: B-niveau

Jeg skal opskrive den relevante formel.

Jeg har fundet fine eksempler på syrerne i min kemi bog, men ikke rigtig nogen på baser. Er der nogen der kan hjælpe mig her.

Jeg har opskrevet den formel jeg har fundet, men der skal jeg bruge H3O+ for at finde frem til min pH, men er lidt i tvivl om hvordan den findes ift. baser.

Alt udregnes efter 0,01 M.

Se evt vedhæftet billede, og på forhånd tak!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2020 af mathon

Formlen for pH-beregning i  base ved 25°C
er:
               \small pH=14+\log\left (\left [ OH^- \right ]/M \right )


Skriv et svar til: Syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.