Fysik

Ladningsmængde (elektricitet)

12. marts 2020 af hejjjjjjjjjj09 - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg ladningsmængde, når jeg kun kender antal volt fra spændingskilden, og Emodtaget


Svar #1
12. marts 2020 af hejjjjjjjjjj09

Er selv kommet frem til, at formlen bør være deltaQ=I*delta t, men da jeg hverken har et mål for ampere, eller tiden, ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2020 af Ladora (Slettet)

Watt er jo V*A (volt gange ampere), og E vil sansynligvis være målt i joule. 1W er 1 joule pr sekund. Så hvis du løser ligningen for volt=j pr sekund divideret med ampere


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2020 af mathon

                     \small \begin{array}{lllll}&E_{el}=I\cdot t\cdot U\\\\&I\cdot t=\frac{E_{el}}{U}\\\\&Q=\frac{E_{el}}{U} \\\\& [Q]=\frac{[J]}{\frac{J}{C}}=C=As\\\\ \end{array}


Skriv et svar til: Ladningsmængde (elektricitet)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.