Matematik

Find funktionsudtrykkene for f og g

13. marts 2020 af Apollonia57 (Slettet) - Niveau: B-niveau

For funktionerne f og g er 

f\left(g\left(x\right)\right)=3x+6\:

og

g\left(f\left(x\right)\right)=3x+2

Hvad er funktionsudtrykkene for f og g?

Jeg får det til to sæt af funktionsudtryk fx. I den første får jeg g(x) = x+6 og i den anden g(x)= 3x, hvad gør jeg forkert?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2020 af Anders521

# 0

Først og fremmest har de samme navn, så det skal lige ændres. Ændrer du den første regneforskrift x+6 til x+2, burde løsningen være i orden. Med f(x) = x+2 og g(x) = 3x har du at

                                   f( g(x) ) = (3x) + 2 = 3x + 2   og   g( f(x) ) = 3·(x+2) = 3x + 6


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2020 af ringstedLC

#1: Ups!

\begin{align*} f(x)=3x\;,\;g(x) &= x+2 \\ f(g(x)) &= 3\,(x+2)=3x+6 \\ g(f(x)) &=3x+2 \end{align*}


Skriv et svar til: Find funktionsudtrykkene for f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.