Matematik

Parallelforskydning

13. marts 2020 af masteredvin45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan nogen forklare mig simpelt hvad parallelforskydning af polynomier er?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af AMelev

Ved en parallelforskydningen af en figur flyttes alle punkter, der udgør figuren, i samme retning givet ved forskydningsvektorer \binom{h}{k}.

Hvis den oprindelige figur er graf for en funktion f(x) vil den parallelforskudte figur være graf for funktionen
g(x) = f(x - h) + k.

Var det nok?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2020 af ringstedLC

Et simpelt polynomium som:

\begin{align*} f(x) &= x^2 \\ f(x) \text{ forskudt 2 i \textit{y}-aksens retning}:f_1(x) &= x^2+2 \\ f(x) \text{ forskudt 4 i \textit{x}-aksens retning}:f_2(x) &= (x-4)^2=f(x-4) \\ f(x) \text{ forskudt 4 i \textit{x}-aksens- og 2 i \textit{y}-aksens retning}: f_3(x) &= (x-4)^2+2=f(x-4)+2 \\ &= (x-T_x)-T_y\Rightarrow T=(4,2) \\ &= x^2+16-8x+2 \\ f_3(x) &= x^2-8x+18 \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Parallelforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.