Fysik

El-lære

13. marts 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hey

Har lidt problemer, med det her spørgsmål. Så hvis nogle kunne hjælpe, ville det være dejligt

En oplader til en tablet computer leverer i et USB-stik en strøm på 2 A ved en spænding på 5 V. Hvilken effekt kan opladeren maksimalt levere? Hvad er sammenhængen mellem energi og effekt?

Ved ikke hvordan jeg skal udregne det


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af peter lind

Effekten er strømstyrke*spændingsforskel

Energi = effekt*tid


Svar #2
13. marts 2020 af Cecilie0908

Så det ville sige 2A*5V = 0,22 kg^3*A


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2020 af peter lind

venstre side er korrekt. Højre side ved jeg ikke hvor du får den fra; men enhederne stemmer ikke. Du må vende dig til at lægge opgaven ind som en pdf fil eller billedfil


Svar #4
13. marts 2020 af Cecilie0908

Her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2020 af mathon

2.
        P = (5 V) · (2 A) = 10 V·A = 10 W


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2020 af peter lind

Der er ikke noget om nogen masse i den opgave. Jeg formode du spørge om spørgsmål 3.

Spædningsforskellen over de to ledninger er de samme så spændningsfaldet er 30mA*50Ω = I*150Ω; hvor I er deden søgte strøm


Svar #8
13. marts 2020 af Cecilie0908

#5 Er det svaret til opgave 2?

Og ja, jeg har også problemer med opgave 3, men der skal jeg jo finde strømstyrken og tegne det der kredsløb som jeg ikke ved hvordan jeg gør


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2020 af peter lind

Ja

Det er forklaring på hvordan du skal løse den i #7


Svar #10
13. marts 2020 af Cecilie0908

#9 Altså er opgave 2      P = (5 V) · (2 A) = 10 V·A = 10 W


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. marts 2020 af peter lind

ja


Svar #12
13. marts 2020 af Cecilie0908

Hvordan løser jeg så opgave 3?


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. marts 2020 af peter lind

se #7


Svar #14
13. marts 2020 af Cecilie0908

30mA*50Ω = I*150Ω

Hvad står l for?


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. marts 2020 af peter lind

det står i #7. Det er den søgte strømstyrke


Svar #16
13. marts 2020 af Cecilie0908

Så hvad skal jeg skrive for et tal der?


Brugbart svar (0)

Svar #17
13. marts 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll}\textbf{3.}\\&R_2\cdot I_2=R_1\cdot I_1\\\\&\left ( 150\; \Omega \right )\cdot I_2=(50\; \Omega )\cdot (30\; mA)\\\\&I_2=\frac{50\; \Omega }{150\; \Omega }\cdot \left ( 30\; mA \right )\\\\&I_2=10\; mA \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. marts 2020 af peter lind

Du skal løse ligningen


Svar #19
13. marts 2020 af Cecilie0908

#17 Hvad er det for en formel du bruger, og er svaret så 10 mA?


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

Ved du hvordan man skal "læse" en formel / ligning, Cecilie??


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.