Matematik

Parameterfremstilling

13. marts 2020 af halla4600 - Niveau: A-niveau
Forstår virkelig ikke de her to opgaver

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2020 af AMelev

                                    

Husk èn opgave pr. tråd, så det hele ikke bliver rodet sammen.

Se FS side 11 (67) & (68) inkl. figur.
Mulig normalvektor, når retningsvektor kendt: \vec{n}=\widehat{\vec{r}}
? Mulig retningsvektor, når normalvektor kendt: \vec{r}=\widehat{\vec{n}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2020 af ringstedLC

Opg. 11: En parameterfremstilling består af et punkt på linjen fx P, en retningsvektor og en parameter, her t. En ret linje har ligningen:

\begin{align*} ax+by+c &= 0\;,\;\vec{n}=\binom{a}{b}=\widehat{\vec{r}} \\ a \,(x-P_x)+b\,(y-P_y) &= 0 \end{align*}

Opg. 12 Ligningen omskrives til formen:

\begin{align*} y &= ax+b\Rightarrow \vec{r}=\binom{1}{a} \\ P_y &= b\;,\; P_x=0 \\ \binom{x}{y} &= \binom{0}{P_y}+t\,\binom{1}{a} \end{align*}


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.