Matematik

Maple: Hjælp

14. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en se, hvad gør forkert 

Vedhæftet fil: Maple.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2020 af ringstedLC

Jeg tror, at du ikke har brugt "e" (Eulers tal).


Svar #2
14. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Den skriver stadig det samme 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2020 af ringstedLC

Jeg skriver "tror" fordi jeg ikke har Maple.

Gå systematisk frem:

- plot ( [cos(t)], scaling = constrained ) → ?

- plot ( [cos(t), t = 0 ..2π], scaling = constrained ) → ? , opskrivningen af intervallet ser lidt "mystisk" ud. Se manualen!

- plot ( [cos(t), e0.1t], scaling constrained ) → ?

- osv.


Svar #4
14. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#3

Jeg skriver "tror" fordi jeg ikke har Maple.

Gå systematisk frem:

- plot ( [cos(t)], scaling = constrained ) → ?

- plot ( [cos(t), t = 0 ..2π], scaling = constrained ) → ? , opskrivningen af intervallet ser lidt "mystisk" ud. Se manualen!

- plot ( [cos(t), e0.1t], scaling constrained ) → ?

- osv.

Tak, Må prøve mig fremad 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2020 af Anders521

# 4

Se vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:AnimateCurvesinMaple.png

Svar #6
14. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#5

# 4

Se vedhæftede fil.

Takker for hjælpen :) Sætter virkelig pris på din hjælp :) 


Svar #7
14. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Er dette korrekt gjort 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2020 af Anders521

# 5

Svaret er desværre nej. Punkterne skal befinde sig på x-aksen og det gør P(1,10) ikke. Den anden størrelse er ikke en gang et punkt, men summen af koordinatfunktionerne, dvs. x(t)+y(t)


Svar #9
14. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#8

# 5

Svaret er desværre nej. Punkterne skal befinde sig på x-aksen og det gør P(1,10) ikke. Den anden størrelse er ikke en gang et punkt, men summen af koordinatfunktionerne, dvs. x(t)+y(t)

Hvordan løses den så ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2020 af Anders521

# 9

Som du kan se i det vedhæftede billede i #5, skærer banekurven y-aksen ( to gange ), hvilket betyder at du nok skal løse ligningen cos(t) = 0, hvor 0 ≤ t ≤ 2π og få to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. marts 2020 af ringstedLC

Det virker mystisk, at Maple giver løsningen: e = 0, t = t.

Plot din funktion og se om den ligner #5's graf.

\begin{align*} \text{Sk\ae ring med \textit{x}-aksen}:e^{0.1\,t} &= 0 \\ t &\in \left \{ \right \}\;,\;e>0 \\ \text{Sk\ae ring med \textit{y}-aksen}:\cos(t) &= 0 \\ t &= \left \{t_1; t_2 \right \} \\ \text{Sk\ae ringspunkter} &:\left \{\vec{r}\left (t_1 \right );\vec{r}\left (t_2 \right ) \right \} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2020 af Anders521

# 9

Mit bud på et svar ses i det vedhæftede fil. Der tages forbehold for fejl.

Vedhæftet fil:Y-AxisIntersection.png

Svar #13
14. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Spørgsmål c, skal jeg bare anvende de værdier fundet frem til i spørgsmål b 


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. marts 2020 af ringstedLC

Hvis vi skal hjælpe mere, synes jeg, at det ville være passende, hvis du vedhæftede spørgsmålene uden overstregning.

#13: Såvidt jeg kan se, står der: t-værdier med lodret tangent. Kurvens tangenter i b.'s punkter er vel ikke lodret. En lodret tangent findes ved differentiere x(t) og løse:

\begin{align*} x'(t) &= (\cos(t))'=0 \\ \text{Lodret tangent}:t &= \left \{t_3;t_4;t_5\right \} \\ \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #15
14. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#14

Hvis vi skal hjælpe mere, synes jeg, at det ville være passende, hvis du vedhæftede spørgsmålene uden overstregning.

#13: Såvidt jeg kan se, står der: t-værdier med lodret tangent. Kurvens tangenter i b.'s punkter er vel ikke lodret. En lodret tangent findes ved differentiere x(t) og løse:

\begin{align*} x'(t) &= (\cos(t))'=0 \\ \text{Lodret tangent}:t &= \left \{t_3;t_4;t_5\right \} \\ \end{align*}

Hermed har jeg vedhæftede opgaven 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #16
15. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Hvad med d og e 


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. marts 2020 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. marts 2020 af ringstedLC

d) Se #14, men brug denne nye figur for overblik.


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. marts 2020 af ringstedLC

e) I flg. #11 har kurven ingen skæringer med x-aksen.

Hældningen i skæringspunkterne med y-aksen:

\begin{align*} a_{tang.} &= \frac{y'(t)}{x'(t)} \end{align*}

hvor t er punktets t-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. marts 2020 af ringstedLC

f) og g) Når hældningen af tangenten er lig 1, må der gælde:

\begin{align*} \frac{y'(t)}{x'(t)} &= 1 \end{align*}


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.