Kemi

Hjælp til opgaver vedrørende stofmængdekoncentration

15. marts 2020 af mm31 - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder og forsøger at løse nogle opgaver vedrørende stofmængdekoncentration, men jeg er ikke helt sikker på, hvordan man gør. Er der nogle derude, som kan hjælpe og forklare det på en forståelig måde? Tak på forhånd:)

Her er opgaverne:

Opgave 1.

Hvor mange gram opløst stof findes i hver af følgende opløsninger:

a, 1,00L, 2,00M AgCl_3

b, 0,137L, 0,109M AgNO_3 

Opave 2.

Hvad bliver opløsningens koncentration når 27 g BaCl_2 opløses i vand, og der fortyndes til 325 mL.

Opgave 3.

Hvor mange gram M g SO_4 skal der bruges til at fremstille 3 L opløsning med en koncentration på 0,5M.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textbf{Opgave 1}\\&a.&m(AgCl)=V\cdot c\cdot M=\left ( 1.00\; L \right )\cdot \left ( 2.00\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 143.32\; \frac{g}{mol} \right )\\\\&b.&m(AgNO_3)=V\cdot c\cdot M=\left ( 0.137\; L \right )\cdot \left ( 0.109\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 169.87\; \frac{g}{mol} \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll}\textbf{Opgave 2}\\&\left [BaCl_2 \right ]=\frac{\frac{27\; g}{208.23\; \frac{g}{mol}}}{0.325\; L} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{Opgave 3}\\&m(MgSO_4) =V\cdot c\cdot M=\left ( 3\; L \right )\cdot \left ( 0.5\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 120.37\; \frac{g}{mol} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver vedrørende stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.