Matematik

Matamtik

15. marts 2020 af Saa343f (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan dividere man sådan her:

3/2 

eller

7/3

Og hvordan omskriver man brøk til decimaltal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \tfrac{3}{2} = &\;\;\; \underset{-\;}{\;}3:2=1.5 \\ &\;\;\;\;\;\;\underline{2=1\cdot 2} \\ &\;\;\; \underset{-\;}{\;}10 \\ &\;\;\;\;\;\;\underline{10=5\cdot 2} \\ &\;\;\;\;\;\;\;\,0\text{ og med resten 0 beh\o ver man ikke flere decimaler} \\\\ \tfrac{7}{3} = &\;\;\; \underset{-\;}{\;}7:3=2.33 \\ &\;\;\;\;\;\;\underline{6=2\cdot 3} \\ &\;\;\; \underset{-\;}{\;}10 \\ &\;\;\;\;\;\;\;\,\underline{9=3\cdot 3} \\ &\;\;\;\;\;\;\;\,10 \\ &\;\;\;\;\;\;\;\;\;\,\underline{9=3\cdot 3} \\ &\;\;\;\;\;\;\;\;\;\,1 \text{ ... og s\aa dan forts\ae ttes til det \o nskede antal decimaler.} \\ &\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\, \text{Den sidste decimal afrundes/oprundes.} \end{align*}

prøv selv:

\begin{align*} \tfrac{1}{4} = &1:4=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2020 af Curiosity4life

Der er brøker, hvor det er bedst at man lærer udenad. Den måde jeg har lært at omskrive en brøk til decimal er at dividere tælleren med nævneren.

fx:

1/3= 1 divideret med 3 = 0,3333333333...

Håber, at det hjalp. Hvis du vil omdanne det til procent ganger du bare din decimal med hundrede, men det vidse du sikkert allerede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2020 af Curiosity4life

Også forkorter du det selvfølgelig så det bliver 0,33


Skriv et svar til: Matamtik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.