Matematik

Partielle afledede

16. marts 2020 af K22 - Niveau: A-niveau

Hvordan finder man den partielle afledede til y for denne funktion?

f(x,y)=x^y


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{lllll}&f(x,y)=x^y\\\\ &\frac{\partial }{\partial x}(f(x,y))=y\cdot x^{y-1}\\\\&\frac{\partial }{\partial y}(f(x,y))=\ln(x)\cdot x^y\quad x>0 \end{array}


Svar #2
16. marts 2020 af K22

Den partielle afledede for y forstod jeg ikke helt. Kan du uddybe den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2020 af mathon

                   \small \small \tfrac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} y}\left ( a^y \right )=\ln(a)\cdot a^y  


Skriv et svar til: Partielle afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.