Matematik

Reducer (x^2+2x)/x og a^2+2ab-(a+b)^2

16. marts 2020 af sign8851 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

er der nogen som kan reducere de her for mig?

a)   (x^2+2x)/x

b)   a^2+2ab-(a+b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll}a)\\& \frac{x^2+2x}{x} \quad x\neq 0\\\\&\frac{x\cdot x+x\cdot 2}{x}=\frac{x(x+2)}{x}=x+2\\b)\\&a^2+2ab-(a^2+2ab+b^2)=&a^2+2ab-a^2-2ab-b^2=-b^2 \end{array}


Skriv et svar til: Reducer (x^2+2x)/x og a^2+2ab-(a+b)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.