Matematik

En funktion f er bestemt ved

16. marts 2020 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave i matematik

En funktion f er bestemt ved

f(x)= 1/3 * x^3 - 3x^2 + 5x + 7

a) Bestem f '(x)

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0,f(0))

c) Betsem monotoniforholdene for f

Disse opgaver skal udregnes i hånden, håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af peter lind

a) brug formel 133 side 24 i din formelsamlng

b) brug  ligning 121 side 23 i din formelsamling

c) Brug at f'(x) > 0 => f(x) er voksende og f(x) < 0 => f(x) er aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2020 af mathon

             \small \small \small \small \small \small \small \begin{array}{llll}a)&f{\, }' (x)=x^2-6x+5=\underset{\textup{til brug ved monotoni}}{\underbrace{(x-1)(x-5)}}\\\\b)&\textup{tangentligning:}\quad y=f{\, }'(0)\cdot (x-0)+f(0) \end{array}


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.