Fysik

Atomfysik

17. marts 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har lidt problemer med denne opgave

Vi betragter brints linjespektrum. Der findes blandt andet en rød linje med bølgelængde på 656 nm. 

- Beregn frekvensen af den røde linje.

Jeg ved ikke hvilken formel jeg skal bruge, og hvordan jeg skal regne den


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llll}\textup{b\o lgeformlen:}&\lambda \cdot f=c\\\\&f=\frac{c}{\lambda }=\frac{2.99792\cdot 10^{17}\; \frac{nm}{s}}{656\; nm } \end{array}


Svar #2
17. marts 2020 af Cecilie0908

Super, men hvad er værdien for lambda?


Svar #3
17. marts 2020 af Cecilie0908

Hvor får du de 2.99792 10^10 nm/s fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2020 af mathon

\small c=2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s}=2.99792\cdot 10^{17}\; \tfrac{nm}{s}


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

#2: Bølgelængden, λ, er opgivet i opgaveteksten til 656nm.

#3: Det er lysets hastighed agivet i nm pr sekund.

Da bølgelængden er angivet med 3 betydende cifre, bør lysets hastighed også angives med 3 betydende cifre. Den er 3,00*108 m/s. De to størrelse skal have samme længdeenhed ved udregningen. I #1 er valg nanometer, men man vælger ofte m til længderne, så bølgelængden skal omregnes til m: 656nm = 656*10-9m = 6,56*10-7m.


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.