Fysik

Atomfysik

17. marts 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lidt problemer med disse opgaver:

Vi betragter brints linjespektrum. Der findes blandt andet en rød linje med bølgelængde på 656 nm. 

1. Beregn frekvensen af den røde linje.

Den har jeg fået til 4,57*10^14Hz

Men så ved jeg ikke helt hvordan jeg regner de sidste 2

2 Beregn fotonenergien af den røde linje i enheden eV. Hvilken overgang i energiniveau diagrammet stammer den røde linje fra?

3 Beregn den længste bølgelængde for brint i Paschenserien (elektron overgangen til E3) og relater resultatet  til det elektromagnetiske spektrum.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}2)\\&E=h\cdot f=\left ( 4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s \right )\cdot \left ( 4.57\cdot 10^{14}\; s^{-1} \right )=1.89\; eV \end{array}


Svar #2
17. marts 2020 af Cecilie0908

Hvad så med opgave 3?


Svar #3
17. marts 2020 af Cecilie0908

Hvad er 4.13567*10^-15 eV*s


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}3)\\&\frac{1}{\lambda_{max} }= R_{db}\cdot \left (\frac{1}{9}- \frac{1}{4^2} \right )=\left ( 1.09737\cdot 10^{-9}\; nm^{-1} \right )\cdot \left (\frac{1}{9}- \frac{1}{4^2} \right )=0.00053\; nm^{-1}\\\\&\lambda_{max} =(0.00053\; nm^{-1})^{-1}=1874.61\; nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2020 af mathon

Planck's konstant:
                                  \small h=6.62607\cdot 10^{-34}\; J\cdot s=4.13567\; eV\cdot s


Svar #6
18. marts 2020 af Cecilie0908

Hvad har du gjort i opgave 3?


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.