Fysik

Kinematik

18. marts 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg har lidt problemer med hvordan jeg skal få lavet denne opgave i forhold til grafen

En bil har en begyndelseshastighed på 20 m/s. Efter at have tilbagelagt en strækning på 400 m, er bilens hastighed faldet til 10 m/s. Bilens acceleration er konstant på hele strækningen.

Vis bilens hastighed som funktion af tid i grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll}&v(t)=v_0+a\cdot t \end{array}

hvor du først må beregne a.


Svar #2
18. marts 2020 af Cecilie0908

Hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll}\textup{brug:}&2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2 \end{array}


Svar #4
18. marts 2020 af Cecilie0908

Hvad betyder det, og hvor skal jeg sætte de forskellige tal ind henne?


Svar #5
18. marts 2020 af Cecilie0908

?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll}&2\cdot a\cdot\left ( 400\; m \right )=\left (10\; \frac{m}{s} \right )^2-\left ( 20\; \frac{m}{s} \right )^2\\\\&a= \frac{(100-400)\; \frac{m^2}{s^2}}{800\; m}=-\frac{3}{8}\; \frac{m}{s^2}\\\\\\\\&v=\left (20\frac{m}{s} \right )-\left (\frac{3}{8}\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot t \end{array}

korresponderende:
                                   https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1944683


Svar #7
18. marts 2020 af Cecilie0908

Hvordan viser jeg så det i en graf?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. marts 2020 af mathon

Indtegn:
                \small v(t)=-\tfrac{3}{8}\cdot t+20
 


Svar #9
18. marts 2020 af Cecilie0908

Hvad er det at jeg skal indtagne?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. marts 2020 af mathon

Vis bilens hastighed som funktion af tid i grafen.


Svar #11
18. marts 2020 af Cecilie0908

Er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. marts 2020 af mathon

Ja.


Svar #13
18. marts 2020 af Cecilie0908

Eller kan jeg bare indtegne grafen uden af have beregnet a?


Svar #14
18. marts 2020 af Cecilie0908

Er opgave 2 så også rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. marts 2020 af mathon

Rækkefølgen er forkert:

                                             1)  Den konstante accelerarion beregnes

                                             2)  Hastigheden som funktion af tiden indtegnes i et sædvanligt koordinatsystem.


Svar #16
18. marts 2020 af Cecilie0908

Hvordan skal jeg så skrive det op med tallene?


Svar #17
18. marts 2020 af Cecilie0908

#15 og snakker vi om opgave 1?


Svar #18
18. marts 2020 af Cecilie0908

Men acceleration er vel stadig ik?


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1943303&page=2

Det var da så lidt

Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.