Matematik

BMI

18. marts 2020 af kd123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej 

Jeg har fået en en opgave, der lyder. 
Hun 162 cm og vejer 98,5 kg 

Hvilken vægt skal Gitte have for at have en BMI på 25 ?

Min lære siger jeg skal lave en ligning ud af denne opgave, men hvordan jeg lige gør det er jeg i tvivl om


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af Tqooa

Formlen er:

BMI = vægt/ højde^2

Enhederne er kg for vægt og meter for højden.

Du ved, at:
BMI = 25
højde = 1,62 m

Det indsætter du i formlen, så du får:

25 = x / (1,62^2)
x svarer nu til den efterspurgte vægt. Du kan nu løse ligningen og få svaret 65,61 kg.
 


Svar #2
18. marts 2020 af kd123 (Slettet)

Tusind tak for svar :)

Svar #3
18. marts 2020 af kd123 (Slettet)

Hvordan laver man ligningen for jeg forstår den stadig ikke?. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er det, der er vist i #1. Man starter med definitionen på BMI, og indsætter de værdier, man kender, så har man ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2020 af ringstedLC

Isoler x ved at gange med 1.622 på begge sider.


Skriv et svar til: BMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.