Matematik

isolering af variabel?

19. marts 2020 af idekan - Niveau: B-niveau

Hej, hvis jeg skal isolere r i hvert af de givende formler og har formlen "omkredsen af en cirkel: O = 2π r", hvordan isolerer jeg så lige r i den formel? HJÆÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af janhaa

O / 2π = r


Svar #2
19. marts 2020 af idekan

tusind tak. kan du så også lige hjælpe med hvis jeg skal isolere r i disse formler: arealet af en cirkel: A =π rog arealet af en kugleflade: A = 4π r2 ????


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2020 af janhaa

A=\pi*r^2\\ \\ r=\sqrt{\frac{A}{\pi}}

A=4\pi*r^2\\ \\ r=\sqrt{\frac{A}{4\pi}}


Svar #4
19. marts 2020 af idekan

omg tusind taak


Skriv et svar til: isolering af variabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.