Fysik

Gnidningskraften

19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man forklare det på en let måde det sidste spørgsmål 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du skal ikke angive massen i g, men i kg. (Din omregning er iøvrigt også forkert, 80kg = 80000g).

Du angiver hastigheden til 3m/s. Det er den ikke. Den er 15km/h. Det skal omregnes til m/s, hvilket kan gøres ved at gange med 1000 m/km og dividere med 3600 s/h.


Andet spørgsmål: Den kinetiske energi skal omsættes til arbejde ved opbremsningen. E = F*s, hvor F er bremsekraften. s er de 3m. Heraf kan du finde F. Tyngdekraften er 80kg*9,82m/s2. Den trykker hjulene mod vejen, som reagerer med at trykke opad med en kraft af samme størrelse. Gnidningskoefficienten er forholdet mellem bremsekraften og normalkraften


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2020 af peter lind

Arbejdet som gnidningskraften udfører er kraft*vej og den skal være lige så stor som den kinetiske energi


Svar #4
19. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#2

Du skal ikke angive massen i g, men i kg. (Din omregning er iøvrigt også forkert, 80kg = 80000g).

Du angiver hastigheden til 3m/s. Det er den ikke. Den er 15km/h. Det skal omregnes til m/s, hvilket kan gøres ved at gange med 1000 m/km og dividere med 3600 s/h.


Andet spørgsmål: Den kinetiske energi skal omsættes til arbejde ved opbremsningen. E = F*s, hvor F er bremsekraften. s er de 3m. Heraf kan du finde F. Tyngdekraften er 80kg*9,82m/s2. Den trykker hjulene mod vejen, som reagerer med at trykke opad med en kraft af samme størrelse. Gnidningskoefficienten er forholdet mellem bremsekraften og normalkraften

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Gnidningskraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.