Matematik

Egenvektorer

19. marts 2020 af Fanansa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens, jeg sidder lidt fast i dette spørgsmål. (:

Vis ved regning i hånden, at tallet 4 er en egenværdi til matricen A, og bestem - også ved regning i hånden - samtlige tilhørende egenvektorer. 

Jeg har vist, at 4 er en egenværdi(ved at finde rødderne i det karakteristiske polynomium), men den sidste del er jeg i tvivl om. Jeg har udregnet det på Maple(vedhæftet)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2020 af peter lind

Så skal du bare løse ligninge A*x = 4x. Der vil være uendelig mange løsninger. Du kan bare sætte en af koordinaterne til et eller andet bekvemt og så finde den anden.

Den fil kan jeg ikke tyde. Det er stort set bare tal.


Svar #2
19. marts 2020 af Fanansa

Mange tak for hjælpen.

Jeg skal lige være sikker. Hvordan ville en egenvektor f.eks. se ud for vektoren A? 

A = 76      360

      -12     -56


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2020 af peter lind

Du skal løse ligningssytemet

76x1+360x2 =4x1 <=> 72x1+360x2 = 0 <=> x1+5x2=0

-12x1-56x2 = 4x2 <=>  -12x1 - 60x2 = 0

Hvis du vil have nogle bekvemme tal sætter du x2=1 og bestemmer x1


Skriv et svar til: Egenvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.