Matematik

Andengradspolynomium

19. marts 2020 af lorinos - Niveau: C-niveau

Hej, hvordan laver jeg denne opgave?

Vedhæftet fil: cc.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af janhaa

A og C


Svar #2
19. marts 2020 af lorinos

hvordan ved du det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2020 af Soeffi


Svar #4
19. marts 2020 af lorinos

der står, at der kun er en med største b værdi, er det ikke C, fordi det er den, der er forskydt mest til højre??


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2020 af Soeffi

#4.

C er rigtig fordi, den har den største hældning (regnet med fortegn) i skæringspunktet med y-aksen.


Svar #6
19. marts 2020 af lorinos

Tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. marts 2020 af ringstedLC

#4 Korrekt; da #1 er forkert. Se på toppunktsformlen:

\begin{align*} T_{x} &= \frac{-b}{2a} \\ A:T_{A_x} &= \frac{-{b_A}}{2a_A} \\ C:T_{C_x} &= \frac{-{b_C}}{2a_C} \\ T_{A_x} &< T_{C_x} \\ \frac{-{b_A}}{2a_A} &< \frac{-{b_C}}{2a_C} \\ b_A &< b_C\;,\;a_A=a_B \end{align*}

Forholdet mellem B og C:

\begin{align*} T_{y} &= \frac{-d}{4a} \\ B:T_{B_y} &= \frac{-{b_B}^2+4a_Bc_B}{4a_B} \\ C:T_{C_y} &= \frac{-{b_C}^2+4a_Cc_C}{4a_C} \\ T_{B_y} &< T_{C_y} \\ \frac{-{b_B}^2+4a_Bc_B}{4a_B} &< \frac{-{b_C}^2+4a_Cc_C}{4a_C} \\ \frac{-{b_B}^2+4a_B}{a_B} &< \frac{-{b_C}^2+4a_C}{a_C}\;,\;c_A=c_B=c_C \\ \frac{-{b_B}^2}{a_B}+4 &< \frac{-{b_C}^2}{a_C}+4 \\ {b_B}^2 &< {b_C}^2\;,\;a_B< a_C \end{align*}


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.