Kemi

Koncentration

20. marts 2020 af unicorn66 - Niveau: B-niveau
koncentration og opløselighed

Svar #1
20. marts 2020 af unicorn66

Beregn den koncentration, som en opløsning af Na2SO4 skal have, for at opløseligheden af CaSO4
i denne er reduceret med en faktor 10 i forhold til opløseligheden af CaSO4 i rent vand, når Ksp (CaSO4) = 2,4 × 10-5 (se bort fra SO42- syre-baseegenskaber). ????

Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2020 af mathon

 \small \begin{array}{lllll}\textup{Kaldes den mol\ae re}\\\textup{opl\o selighed af}\\CaSO_4 \textup{ for }\mathbf{s}\\\textup{haves:}&s^2=2.4\cdot 10^{-5}\; M^2\\\\&s=0.0049\; M\\\\\textup{nedsat med faktor 10:}&s_1=0.00049\; M\\\\\textup{dvs}\\&s_1(CaSO_4)=0.00049\; M=\left [ S{O_4}^{2-} \right ]=\left [ Na_2SO_4 \right ] \end{array}                  


Svar #3
20. marts 2020 af unicorn66

Er enheden for ksp altid M

Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2020 af mathon

    Nej.


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.