Kemi

PH

20. marts 2020 af unicorn66 - Niveau: B-niveau
.

Svar #1
20. marts 2020 af unicorn66

Hvordan løser jeg problemet
Hvad er pH af en 1,0 * 10-7 M NaOH-opløsning?

Skal jeg bruge vandsionisering? Altså kw. Og er det en konstant, er kw altid den samme værdi?

Brugbart svar (1)

Svar #2
20. marts 2020 af mathon

ved 20°C:
                    \small pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )


Svar #3
20. marts 2020 af unicorn66

Hvis jeg bruger den formel, så får jeg pH til 7. Men facit siger 7,21?

Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2020 af mathon

Facit pH = 7.21 kræver \left [ OH^- \right ]=1.622\cdot 10^{-7}\; M


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.