Fysik

Kosmologi hjælp (mathon)

20. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber du kan hjælpe mig 

Vedhæftet fil: 1945250.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll}a)\\&z=\frac{ \lambda -\lambda_o }{\lambda_o}=\frac{\Delta \lambda}{\lambda_o}\qquad \lambda > \lambda_o\quad(\textup{\textbf{{\color{Red} r\o dskift}}})\\\\\\&\textup{CaII K:}\qquad z=\frac{393.37-392.96}{392.96}=0.001043\\\\&\textup{CaII H:}\qquad z=\frac{396.85-396.44}{396.44}=0.001034\\\\&\textup{dvs}\qquad \qquad z=0.00104\\\\b)\\&v=c\cdot z=\left ( 1\;\frac{\textup{ lys\aa r}}{\textup{\aa r}} \right ) \cdot 0.00104=0.00104\; \frac{\textup{lys\aa r}}{\textup{\aa r}}\\\\\\c)\\&t=\frac{2.537\cdot 10^6\; \textup{lys\aa r}}{0.00104\; \frac{\textup{lys\aa r}}{\textup{\aa r}}}=2.44\textup{ mia. \aa r} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2020 af chyvak

Noget er galt. Når z udtrykkes ved bølgelængder er tælleren differencen mellem observeret og udsendt bølgelængde. Med de givne oplysninger bliver der derfor tale om et blåskift (z<0), jf Andromeda's bevægelse imod os.

Blot til sammenligning blev der i efteråret 2019 udgivet nye, detaljerede beregninger, der viser, kollisionen sker om godt 4.5 milliarder år. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2020 af mathon

Din bemærkning om blåskift er forkert.


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2020 af chyvak

Argument? Der observeres en bølgelængde kortere end i laboratoriesystemet.


Skriv et svar til: Kosmologi hjælp (mathon)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.