Matematik

sandsynlighedsreging

20. marts 2020 af Kathrine9087 - Niveau: 9. klasse

Hej derude

Lige et hurtigt spørgsmål i forhold til sandsynlighedsregning

I en kasse ligger 17 hvide, 5 røde og 3 blå kugler. En tilfældig af kuglerne trækkes op af kassen.
Bestem sandsynligheden for at kuglen er hvid.
Bestem sandsynligheden for at kuglen er rød
Bestem sandsynligheden for at kuglen ikke er rød.

I en æggebakke ligger 20 æg, hvoraf de 3 er for gamle (= over sidste salgsdag).
Hvad er sandsynligheden for at tage et æg, der er for gammelt, når man vælger et helt tilfældigt æg fra den pågældende bakke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af janhaa

a)

P(H) = 17/25

P(R) = 3/25

P(ikke R) = 20/25 = 4/5

b)

P(gml) = 3/20


Skriv et svar til: sandsynlighedsreging

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.