Matematik

Eksponetiel eller potens?

20. marts 2020 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

Hej har vedhæftet en opgave jeg ved godt hvordan man finder a og b, men er bare i tvivl om det er en potens eller eksponetiel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af Mathias7878

Sammenhængen givet ved

y = b \cdot x^a

er en potensfunktion.

Eksponentiel sammenhæng er derimod givet ved

y = b \cdot a^x

- - -

 

 


Svar #2
20. marts 2020 af carolinesvanee

Er lidt i tivl om hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2020 af mathon

                         \small \small \begin{array}{lllll}&\frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\\\&a=\frac{\log\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )}{\log\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )} \\\\&b=\frac{y_1}{{x_1}^a} \end{array}


Skriv et svar til: Eksponetiel eller potens?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.