Matematik

Ligninger

20. marts 2020 af Matematikproblemer1 - Niveau: 8. klasse

Hej. Er der nogle der kan hjælpe mig med denne enkelte ligning? Jeg har simpelthen glemt hvordan man gør, nogle der kan hjælpe? 

3x - 4 = 5x + 6

På forånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af Goten (Slettet)

Du skal starte med at isolere x. Så træk x fra på en af siderne og løs resten af ligningen.


Svar #2
20. marts 2020 af Matematikproblemer1

Hvordan isolerer jeg x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2020 af Goten (Slettet)

Du isolerer x ved at trække x fra på en af siderne, fordi der står x på begge sider af lighedstegnet.


Svar #4
20. marts 2020 af Matematikproblemer1

Jeg ved ikke om det jeg gør er rigtigt, det er det der er problemet...


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2020 af Goten (Slettet)

Facit er -5. Hvad får du det til?


Svar #6
20. marts 2020 af Matematikproblemer1

Det gjorde jeg


Svar #7
20. marts 2020 af Matematikproblemer1

Jeg fik det til -5


Svar #8
20. marts 2020 af Matematikproblemer1

Er der så nogle der kan hjælpe mig med denne ligning?

4x +10= x-11

Kan det passe at svaret er -10,5?


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. marts 2020 af Goten (Slettet)

Nej, det giver -7. Hvordan ser din udregning ud?


Svar #10
22. marts 2020 af Matematikproblemer1

Jeg regnede forkert, har fået svaret til X=-7 

Tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.