Matematik

Differentialligninger

20. marts 2020 af pointless (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer!
 

Jeg sidder lige og kigger på et bevis for den logistiske differentialligning. 

Det er egentlig et ret simpelt og regneteknisk spørgsmål.

Jeg er nået til det step, hvor man skal gange M ind på højresiden af lighedstegnet (se billedet)

Men jeg forstår bare ikke, hvorfor man kan komme afsted med kun at gange M ind på den ene side af lighedstegnet, når man altid har lært, at når man gør noget på den ene side af lighedstegnet, så skal man også gøre det på den anden side. Nogen der kan forklare mig, hvorfor man må gøre som man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2020 af mathon

De to udtryk er ikke identiske.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2020 af Anders521

# 0 Det er med hensyn til ligninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll}&\frac{1}{\frac{1}{M}+k\cdot e^{-a\cdot M\cdot t}}=\frac{M}{1+M\cdot k\cdot e^{-a\cdot M\cdot t}}=\frac{M}{1+C\cdot e^{-a\cdot M\cdot t}} \end{array}


Svar #4
20. marts 2020 af pointless (Slettet)

#3 tak, men fik ikke rigtig svar på det, jeg egentlig spurgte om :(


Svar #5
20. marts 2020 af pointless (Slettet)

Hvis jeg skal være helt ærlig, så forstår jeg ikke helt, hvad ud mener #3


Svar #6
20. marts 2020 af pointless (Slettet)

eller måske forstår jeg bare ikke havd du mener generelt


Svar #7
20. marts 2020 af pointless (Slettet)

Jeg tror, at jeg har fundet ud af det selv. Da vi både gælder nævner og tæller med M, svarer det faktisk bare til at forlænge en brøk. Korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2020 af mathon

  Ja.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.