Kemi

Mængdeberegning!!

21. marts 2020 af Anonymm1 - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har oploadet billede af opgaven. 

Nogen der kan redegøre for figuren ? Jeg har svært ved at forstå den og redegøre for den. 

Vedhæftet fil: mængdeberegning .jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2020 af mathon

                          \begin{array}{lllll}&m=n\cdot M\\\\&&m(HCl)=(1\; mol)\cdot \left ( 36.46\; \frac{g}{mol} \right )=36.46\; g\\\\&&m(C_2H_4)=(1\; mol)\cdot \left ( 28.05\; \frac{g}{mol} \right )=28.05\; g \end{array}


Svar #3
21. marts 2020 af Anonymm1

Aha, tak for hjælpen :) så har jeg tænkt korrekt. 


Svar #4
21. marts 2020 af Anonymm1

Jeg har lige sidste spøgsmål 

Hvad med denne figur, kan du hjælpe mig med den: 

(har vedhæftet) 

Vedhæftet fil:mængd.PNG

Svar #5
21. marts 2020 af Anonymm1

..

Svar #6
21. marts 2020 af Anonymm1

Nogen der kan hjælpe? ://

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2020 af mathon

Billederne viser et letopløseligt salt.

På fast form er ionerne 'pakket' i et iongitter - ikke uden bevægelse men på faste 'pladser'.

Vandmolekylerne - der er polære - trækker ionerne fra hinanden/opløser saltet i dets ioner, som nu diffunderer frigjort rundt i opløsningen.
 

                                 \small \begin{array}{lccccccccc} &\textup{salt}\, _{\textit{(s)}}&\; \longrightarrow\;& \textup{metalion}\, _{\textit{(aq)}}& \;& +\;&\textup{syrerestion}\, _{\textit{(aq)}}\\\textup{begyndelseskoncentrationer:}&c&&0&&&0\\\textup{koncentrationer i opl\o sning}:&0&&c&&&c \end{array} 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2020 af mathon

Ovenstående gælder for et salt på formen \small MS                       M for metal       S for syresest

Er saltet på formen \small M_aS_b
gælder:

\small \begin{array}{lccccccccc} &\textup{salt}\, _{\textit{(s)}}&\; \longrightarrow\;& \textup{metalion}\, _{\textit{(aq)}}& \;& +\;&\textup{syrerestion}\, _{\textit{(aq)}}\\\textup{begyndelseskoncentrationer:}&c&&0&&&0\\\textup{koncentrationer i opl\o sning}:&0&&a\cdot c&&&b\cdot c \end{array} 


Svar #9
22. marts 2020 af Anonymm1

Hvordan kan jeg egentlig forklare det mundtligt? Altså en kort forklaring
Hvor jeg også inddrager aktuel koncentration og formel

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. marts 2020 af mathon

...som den 'korte' forklaring ovenfor, hvis saltet er let opløseligt


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. marts 2020 af mathon

   Hvis saltet kun er delvis opløseligt, er der tale om en ligevægt.

   Du ser, at forholdene er knap så enkle, som du synes at efterlyse.


Svar #12
22. marts 2020 af Anonymm1

Okay tak for hjælpen

Skriv et svar til: Mængdeberegning!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.