Kemi

Stofmængde

23. marts 2020 af Peter991 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan skal stofmængden findes? er det bare 4 mol i det første spørgsmål?

Vedhæftet fil: 25332152.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll}a)&n=V\cdot c=\left ( 0.931\cdot 10^{-3}\; L \right )\cdot \left ( 0.0500\; \frac{mol}{L} \right )=4.655\cdot 10^{-5}\; mol \end{array}


Svar #3
24. marts 2020 af Peter991 (Slettet)

Hvordan skal spørgsmål c) udregnes?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}c)\\&m(NaCl)=\left ( 4.655\cdot 10^{-5}\; mol \right )\cdot \left ( 58.44\; \frac{g}{mol} \right )=0.00272\; g\\\\&\textup{saltprocent:}\qquad p=\frac{0.00272\; g}{0.257\; g}\cdot 100\% \end{array}


Skriv et svar til: Stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.