Matematik

Differentialligninger

23. marts 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Derude 

Jeg skal bestemme konstanterne c og k i den fuldstændige løsning til newtons afkølingslov T= T0 + c * e-k*t

Følgende er oplyst: 

se vedhæftet fil

Hvordan gøres dette? 


Svar #1
23. marts 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Her er filen


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2020 af peter lind

Den generelle løsning til Newtons afkølingslov er T = c*e-kt

Du indsætter t=0 og T = 0 i ligningen

du indsætter tilsvarende data for kl 8

Det giver to ligninger med 2 ubekendte du må løse


Svar #4
23. marts 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Det vil altså give følgende: 

0=c*e-k*0 

og klokken 8? mener du kl 6? 


Svar #5
23. marts 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Men hov se her (se fil) 

Den fuldstændige løsning til Newtons afkølingslov: dT/dt = -k*(T-T0) er altså T = T0 + c * e-k*t


Svar #6
23. marts 2020 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

er dette korrekt? se fil


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. marts 2020 af peter lind

kl 6 er temperaturen 12º


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.