Matematik

Andengradsligning

24. marts 2020 af masteredvin45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er i tvivl om denne opgave, og hvordan jeg løser den...

Bestem tallet k, sa° andengradsligningen

2x2 -4x+k=0 har netop e´n løsning.

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2020 af mathon

Hvad er betingelsen for en andengradsligning med netop én løsning?


Svar #2
24. marts 2020 af masteredvin45 (Slettet)

Det er det eneste der står ved opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2020 af mathon

Hvordan finder du ud af, hvor mange løsninger en andengradsligning har?     (diskriminant)


Svar #4
24. marts 2020 af masteredvin45 (Slettet)

Altså, jeg finder ud af om den er negativ, nul eller positiv? Så må diskriminanten være nul for at der er én løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#4

Ja, hvis diskriminanten d = 0, har ligningen én løsning.
Svar på dit spørgsmål i #0: Du skal bestemme k, så diskriminanten bliver = 0. 
Opstil dernæst udtrykket for diskriminanten d for denne ligning, og du får herved et udtryk i k. Find k ved at løse ligningen d = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2020 af mathon

             \small d=(-4)^2-4\cdot 2\cdot k=0


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.