Matematik

kombinatorik

25. marts 2020 af Sara6543 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er 8 elever i et elevråd, 6 drenge og 2 piger. bestem sandsynligheden for at der vælges 2 drenge og en pige fra elevrådet til festudvalget. 

Det her er mit bud på løsning af opgaven men er det rigtigt???????? :

Først ser jeg på sandsynligheden for at få 1 pige ud af de to.
((2!)/(1!*(2-1)!)) ? 2         
Dernæst ser jeg på sandsynligheden for at få 2 drenge ud af de 6.
((6!)/(2!*(6-2)!)) ? 15
Nu bruger jeg multiplikationsprincippet og ganger de to tal jeg er nået frem til:
((K(2,1)*K(6,2))/(K(8,3))) = ((2*15)/(56)) ? 0.535714285714
Svar: Der er 53,57 % sandsynligheden for at dette ville ske


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2020 af ringstedLC

Overslag: Der er 56 mulige valg. Så de 55 andre valg skullle tilsammen have under 53%... Desuden; sandsynligheden for et eller andet kan hverken være 2 eller 15. Du har beregnet antal muligheder for at udvælge 1 af 2 piger, henholdsvis 2 af 6 drenge.

\begin{align*} P(\text{1 pige}) &= \frac{\text{Antal gunstige}}{\text{Antal mulige}}=\frac{K_{2,1}}{K_{8,3}} \\ P(\text{2 drenge}) &= \:? \\ P(\text{2 drenge, 1 pige}) &= P(\text{2 drenge})\cdot P(\text{1 pige}) \end{align*}

Husk: Sandsynlighed for noget, P(H) < 1 = 100%. Summen af sandsynligheder = 1.


Skriv et svar til: kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.