Fysik

Elektrolysekar og stømkilde

26. marts 2020 af FrejaNivi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Sidder og hjælper min søster med en fysikopgave men det er lidt langt tid siden jeg selv har siddet med fysik, så håber der er en som vil hjælpe lidt  :)

Opgaven lyder:

En elektrolysekar sættes til en strømkilde, der leverer 0,8 watt i 1 time og 30 minutter. Der produceres 0,85 cm^3 hydrogen. Branværdi for Hydrogen = 1,2 * 10^5 .

Massefylde for hydrogen = 8,3 * 10^-5.

a) Beregn den udnyttet energi (E_el)

b) Beregn massen af hydrogen produceret

c) Beregn energi indhold af det produceret hydrogen

d) Beregn nytteværdien


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

a) Regn ud, hvor  mange sekunder, der er tale om, og gang med effekten.

b) Det kan du ikke regne ud uden at have enhederne med. Massefylden er ikke 8,3 * 10^-5. Der skal en enhed med. Er det kgm-3, gcm-3 eller noget helt tredie?


Svar #2
26. marts 2020 af FrejaNivi (Slettet)

Der står ikke nogen enhed for massefylden i opgaven.... ://


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2020 af janhaa

#2

Der står ikke nogen enhed for massefylden i opgaven.... ://

0,85 cm3 H2(g) = 0,85 ml H2(g)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

#3 Et rumfang er ikke en massefylde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2020 af janhaa

#4

#3 Et rumfang er ikke en massefylde.

density and volume


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

#2 Så er der to muligheder. Den ene er at finde det på nettet. Den anden er at skønne sig frem til det. Det sidste kan gøres såledess:

1 mol af en gas fylder 24liter med 20 grader Celcius og 1 atmosfæres tryk. Der er 1000liter i en kubikmeter, hvilket er ca 40 gange de 24 liter. Der er altså ca 40 mol i en kubikmeter. 1 mol H2 har en masse på ca. 2g, så i en kubikmeter er der ca 80g brint. 80g = 8*10-2kg. 10-potensen passer ikke med det opgivne, så det er ikke kg/m3. Vi prøver med g/cm3. Der var 80g i 1m3 = 1000000cm3. i 1 cm3 er der så 80/1000000 g = 8*10-5 g,så enheden er g/cm3.

Du har altså et rumfang på 0,85cm3 og en massefylde på 8,3*10-5gcm-3. Den ganger du sammen, så har  du massen af brint.


Skriv et svar til: Elektrolysekar og stømkilde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.