Matematik

Sandsynlighedsregning

27. marts 2020 af bruger0570 - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til min emne opgave i matematik 

spørgsmålet lyder sådan

Fra et spil kort (52 kort, uden jokere) trækkes tilfældigt et kort, dette gøres tre gange. Hver gang der trækkes et kort noteres det om kortet er et Es eller ej og det lægges tilbage, således at der hver gang trækkes fra 52 kort. (ES/ikke ES i tre forsøg

a) bestem sandsynligheden for følgende kombinationer 1. kort ES, 2. kort ikke ES, 3. kort ikke ES

b) bestem sandsynligheden for følgende kombinationer 1. kort ikke ES, 2. kort  ES, 3. kort ikke ES

c) bestem sandsynlighedenfor at trække ét ES i de tre forsøg

håber der er nogle der kan hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2020 af PeterValberg

Sandsynligheden for et es er 4/52 = 1/13

Sandsynligheden for ikke-Es er således 12/13

Du skal benytte "både-og princippet" (altså gange sandsynlighederne)

P(udfald a) = 1/13 · 12/13 · 12/13 = ....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2020 af AMelev

I-es: Ikke ES
Multiplikationsprincippet: "Både-og ~ gange" anvendes i a), b) og c)
Additionsprincippet: "Enten-eller ~ +" anvendes i c)

b) 1: I-es & 2: ES & 3: I-es. 

c) Enten (1: ES & 2: I-es & 3: I-es) eller (I-es 2: ES 3: I-es) eller (1: I-es  & 2: I-es & 3:ES)
 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.