Matematik

Differentialligning

27. marts 2020 af pointless (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med hvad løsningen til differentialligningen y'+\frac{1}{x}y=\frac{1}{x} er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2020 af janhaa

\frac{dy}{dx}=\frac{1}{x}(1-y)\\ \\ \\\int\frac{dy}{1-y}=\int\frac{dx}{x}\\ \\-\ln|1-y|=\ln|x|+c

ok, ...?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{llll}&y{\,}'+\frac{1}{x}\cdot y=\frac{1}{x}\\\\&y=\frac{C}{x}+1 \end{array}


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.