Matematik

bestem de værdier af b for hvilke linjen l skærer grafen for f i netop to punkter

29. marts 2020 af Elninoo - Niveau: B-niveau

Har løst opgave a)

Men hvad er metoden for at løse b? En som kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2020 af mathon

En vandret linje \small y=b gennem et ekstremumspunkt skærer grafen for tredjegradspolynomiet netop to steder.


Svar #3
29. marts 2020 af Elninoo

Kan du forklare lidt udybbende Mathon 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2020 af mathon

Har du tegnet kurven, så du har overblikket?


Svar #5
29. marts 2020 af Elninoo

Jeps


Svar #6
29. marts 2020 af Elninoo

Har fundet ekstremspunkterne 
2,-2 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2020 af ringstedLC

#6: Du har fundet x-værdierne til ekstrema. Læs nu #2 igen og tænk over, hvad b skal være for at skære grafen netop to steder. Husk: l er vandret.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2020 af mathon

For at beregne  ekstrema:
                                              \small f(x):=\tfrac{1}{3}x^3-4x+6

                                              \small \small g(x):=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}(f(x))\quad g(x)\textup{ s\ae ttes lig med }f{\, }'(x).

                                              \small \textup{solve}(g(x)=0,x)


Skriv et svar til: bestem de værdier af b for hvilke linjen l skærer grafen for f i netop to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.