Matematik

vektorer

30. marts 2020 af math082r (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan regner jeg vinkel v ud i denne tegning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2020 af peter lind

b) find hældningen for linjen a. tan(v) = a


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2020 af janhaa

[3,1]*[3,0]=\sqrtr{10}*3*\cos(v)\\ \\ \cos(v)=\frac{3}{\sqrt{10}}

[3,1]*[3,0]=sqrtr{10}*3*cos(v)

cos(v)={3) / sqrt{10}


Svar #4
30. marts 2020 af math082r (Slettet)

#2

b) find hældningen for linjen a. tan(v) = a

jeg er ikke sikker på at jeg forstår


Svar #5
30. marts 2020 af math082r (Slettet)

#3

[3,1]*[3,0]=\sqrtr{10}*3*\cos(v)\\ \\ \cos(v)=\frac{3}{\sqrt{10}}

[3,1]*[3,0]=sqrtr{10}*3*cos(v)

cos(v)={3) / sqrt{10}

hvad betyder sqrt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2020 af janhaa

#5
#3

[3,1]*[3,0]=\sqrtr{10}*3*\cos(v)\\ \\ \cos(v)=\frac{3}{\sqrt{10}}

[3,1]*[3,0]=sqrtr{10}*3*cos(v)

cos(v)={3) / sqrt{10}

hvad betyder sqrt?

kvadratrot


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2020 af janhaa

v = arccos(3/sqrt(10))


Svar #8
30. marts 2020 af math082r (Slettet)

#7

v = arccos(3/sqrt(10))

så det her: 18.43494882?

hvar det bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2020 af janhaa

#8
#7

v = arccos(3/sqrt(10))

så det her: 18.43494882?

hvar det bare det?

ja :=)


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. marts 2020 af AMelev

Der er to metoder:

cos: FS side 11 (52), hvor den ene vektor er AB og den anden er en vandret vektor (jf #2)

tan: FS side 13 (66) (jf #1) a er hældningen. tan(v) = 1/3 ⇒ v = tan-1(1/3) = 18.43º.


Svar #11
31. marts 2020 af math082r (Slettet)

#10

Der er to metoder:

cos: FS side 11 (52), hvor den ene vektor er AB og den anden er en vandret vektor (jf #2)

tan: FS side 13 (66) (jf #1) a er hældningen. tan(v) = 1/3 ⇒ v = tan-1(1/3) = 18.43º.

jeg forstår bare ikke helt, hvor kommer 1-tallet og 3-tallet fra?


Svar #12
31. marts 2020 af math082r (Slettet)

#7

v = arccos(3/sqrt(10))

men hvor kommer 3-tallet og 10-tallet fra?


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. marts 2020 af janhaa

høyde; 1
Lengde (x) ; 3

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. marts 2020 af AMelev

#11 3 th ~1 op, så a = 1/3

#12 Den vandrette vektor er valgt som (3,0)
Indsæt i formlen!


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.