Fysik

Ohms lov

30. marts 2020 af Malte2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens 

Jeg har nogle spørgsmål som jeg håber i kan hjælpe mig med om ohms lov. 

Jeg vil her vedhæfte selve filen med opgaverne på. I skal rulle ned til opgave 2 hvor der er noget om ohms love. Det drejer sig generelt om opgave  A og B og C. Håber i kan hjælpe mig 

Jeg vedhæfter her opgaverne 

Vedhæftet fil: orhms lov.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2020 af peter lind

a) B og C er paralelt forbundne og disse er så igen sat serielt sammen med A

b) V = R*I

c) IA = IB+IC

d) R = RA + RB*RC/(RB+RC)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2020 af mathon

           \small \begin{array}{llllll}b)&\textup{modstand:} & R = \frac{U}{I} = \frac{7.00\;V}{0.280 \;A}=25 \; \Omega\\\\c)&\textup{str\o m:}& I_B=(0.280\;A)-(0.195\;A)=0.085\;A\\\\ d)&\textup{sp\ae nding:}& U_{\textup{over C}} = U_{\textup{over B}} = 3.35 \;V \\\\ e)&\textup{modstand:}&R_{\textup{erstat}}=(25\;\Omega) + \frac{(39.4 \cdot 17.2)\;\Omega^2}{(3+17.2)\;\Omega} =(25\;\Omega) +(12.0\;\Omega) = 37.0\;\Omega \end{array}


Skriv et svar til: Ohms lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.