Matematik

Differentialligningen - Tangent

30. marts 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej venner 
 

Jeg har lavet to opgaver om differentialligningen, hvor man skal bestemme tangentligningen. Jeg har forsøgt at løse opgaverne på den måde jeg har forstået det over en Youtube video, i den forstand ville jeg hører om en af jer dygtige matematikere, kunne tjekke om jeg gjort det korrekt? 

Jeg takker på forhånd! 


Øvelse 2.1.5

Differentialligningen

y ' = x + y / (2)     (det som et brøk, x +y i tælleren og 2 tallet i nævneren) 

har en løsning  f , der opfylder, at  f(1)=3.

Bestem ligningen for tangenten til grafen for  f  i punktet  (1,3)

- Mit løsningsforslag: 

1 + 3 / 2 = y ' = 2

tangentligningen:

t(x)= 2(x-1)+3  <-> 2x-2+3 <-> 2x+1 

Ligningen er hermed bestemt til at være 2x+1 

Øvelse 2.1.6

Differentialligningen

y ' = x - y

har en integralkurve, der går gennem  (3,4)

Bestem ligningen for integralkurvens tangent i punktet  (3,4)

- Mit løsningsforslag: 

3 - 42 = y ' = -13  

Tangentligning: 

t(x) = -13(x-3)+4 <-> 13x+39+4 <-> -13x+43

Ligningen er bestemt til at være -13x+43


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2020 af peter lind

2.1.5 Husk parenteser Skriv dog (x+y)/2 !!!

1+3/2 ≠ 2


Svar #2
30. marts 2020 af Matematik10 (Slettet)

Men ellers er fremgangsmåde og resultatet korrekt ik? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2020 af Festino

Dine udregninger er korrekte. Et par smårettelser:
1) Skriv y'=(x+y)/2, når du mener y'=\frac{x+y}{2}

2) Erstat "<->" med "=" eller skriv tre linjer i stedet
3) Ret til "Ligningen er hermed bestemt til at være y=2x+1"


Svar #4
30. marts 2020 af Matematik10 (Slettet)

Tusind tak :) 


Skriv et svar til: Differentialligningen - Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.