Matematik

Sandsynlighed

31. marts 2020 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En gruppe børn laver et lykkehjul med mulige udfald A, B, C og D.

Tabellen viser sandsynlighedsfeltet for den stokastiske variabel X der angiver gevinst størrsle (målt i kr.) for de fire mulige udfald. Børnene ville ændre på spillet så de tjener  i gennemsnittet 1 kr. pr spil. De vil derfor ændre gevinst størelsen for udfaldet D.

- Bestem den gevinst størelse som D skal have.

Vedhæftet fil: Udklip 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2020 af janhaa

p = 0,1

E(X) = 0,3


Svar #2
31. marts 2020 af Danmark2018

#1

p = 0,1

E(X) = 0,3

Er ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2020 af janhaa

#2
#1

p = 0,1

E(X) = 0,3

Er ikke helt med

første svar, neste:

svar:

E(X) = 1 = -5*0,6 + 4*0,2 + 5*0,1 + GD*0,1

GD = 27 (kr)


Svar #4
31. marts 2020 af Danmark2018

Hvordan skrive man det ind på et matematikfelt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2020 af AMelev

                                          

Er du med på, hvorfor p = 0.1?

Gennemsnit: Se FS side 31 (182) 
Kald den nye gevinststørrelse for D x.
Gennemsnit = 1, dvs. 1 = -5·0.6 + 4·0.2 + 5·0.1 + x·0.1. Løs ligningen mht. x.
Bruger du Nspire, så er det solve(1 = -5·0.6 + 4·0.2 + 5·0.1 + x·0.1,x).
Var det det, du mente?


Svar #6
31. marts 2020 af Danmark2018

#5
                                          

Er du med på, hvorfor p = 0.1?

Gennemsnit: Se FS side 31 (182) 
Kald den nye gevinststørrelse for D x.
Gennemsnit = 1, dvs. 1 = -5·0.6 + 4·0.2 + 5·0.1 + x·0.1. Løs ligningen mht. x.
Bruger du Nspire, så er det solve(1 = -5·0.6 + 4·0.2 + 5·0.1 + x·0.1,x).
Var det det, du mente?

Ja, mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.