Matematik

parameterfremstilling

31. marts 2020 af matB123 - Niveau: B-niveau

har nu prøvet at løse denne men er ikke nået så langt og ved ikke om jeg er på rette spor men her er hvad jeg har:

A(-1,2) og B(5,26)

r→= ABr→=(5-(-1)) (26-2) = (4,24)

ved ikke hvordan jeg kommer videre nogen som kan hjælpe? (med både a og b)

          

Vedhæftet fil: opg 4.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2020 af Festino

a) Du har regnet forkert, idet 5-(-1)=5+1=6. Parameterfremstillingen er

\left(\begin{array}{c}x\\y\end{array}\right)=\vec{OA}+t\vec{r}=\left(\begin{array}{c}-1\\2\end{array}\right)+t\left(\begin{array}{c}6\\24\end{array}\right).


Svar #2
31. marts 2020 af matB123

Hvad gør man så efterfølgende, hvad er t?

Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2020 af AMelev

                                             
Du har lavet en fortegnssmutter AB = (5-(-1),26-2) = (6,24). Så har du retningsvektoren, og du kender et punkt (faktisk to - vælg et af dem). FS side 15 (72).

m står vinkelret på l, så AB er normalvektor til m og du kender punktet A. FS side 15 (71).


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2020 af Festino

#2 t er parameteren. Når t gennemløber de reelle tal, så gennemløber \left(\begin{array}{c}x\\y\end{array}\right) alle punkter på linjen.


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.