Matematik

Sandsynlighed

02. april 2020 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

En sekssidet terning, hvor to af siderne er røde, to er blå og to er grønne. Terningen kastes 20 gange.

- Bestem sandsynligheden for at terningen netop 6 gange lander på en blå side.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2020 af janhaa

p(blå) = 2/6 = 1/3

Bin(n, p) = Bin(20, 1/3)

P(X=6) = 20C6*(1/3)6 * (2/3)14 = 0,182


Svar #2
02. april 2020 af Danmark2018

#1

p(blå) = 2/6 = 1/3

Bin(n, p) = Bin(20, 1/3)

P(X=6) = 20C6*(1/3)6 * (2/3)14 = 0,182

Forstår ikke hvorfor der står C ved 20C6


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2020 af janhaa

C; compute.

Er binomial-coeffisient

Svar #4
02. april 2020 af Danmark2018

#3
C; compute.

Er binomial-coeffisient

Hvordan skriver jeg det ind på TI-NSPIRE?

Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.