Matematik

Tværvektor i TI-Nspire?

02. april 2020 af qwerty18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Findes der en kommando i TI-Nspire, hvorved man kan finde tværvektor?

Alternativt, findes der så en formel til beregning af tværvektor, hvor man ikke selv skal gøre følgende:

\hat{\vec{a}}=\left(\begin{array}{c}-a_{2} \\ a_{1}\end{array}\right)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2020 af PeterValberg

Nej, der findes ikke en sådan kommando i TI-nspire

Givet vektoren:

\vec{a}=\binom{a_1}{a_2}

kan tværvektoren bestemmes som:

\widehat{\vec{a}}=\widehat{\binom{a_1}{a_2}}=\binom{-a_2}{a_1}

se eventuelt midt på denne side < LINK > cirka :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2020 af mathon

Koordinatmæssigt:
                                   ned op minus top


Skriv et svar til: Tværvektor i TI-Nspire?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.