Fysik

Atomfysik

02. april 2020 af zainab48 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg brug for hjælp til spørgsmål a og c, hvis der nogen kan hjælpe mig med det, hvilken formel skal jeg bruge? 

jeg kan ikke forstå spørgsmål a, har læst bogen flere gange, men det lykkes ikke.

Vedhæftet fil: 1744984.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2020 af peter lind

energien i grundtilstanden er E1 = -8,718*10-18J

energien i næste tilstand er E2 = E1+E2-E1  E2-E1 er fotonenergien ved overgangen fra anden til grundtilstanden så beregn energien for fotnen med bølgelængden 30,28 nm

det samme gor du få de følgende energitilstande

c) se om du får en afhængighed af n som for brintatomet


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2020 af mathon

           \small h\cdot c\cdot R\cdot 2^2=4959.36\; eV


Svar #4
02. april 2020 af zainab48

1000 Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2020 af mathon

Sorry:
           \small \small h\cdot c\cdot R\cdot 2^2=54.4228\; eV


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2020 af mathon

a)

                    \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|}\hline \; \; \; \;\; \; n& 2&3&4&5\\\hline \; \; \; \lambda /nm &30.28&25.63&24.30&23.56\\\hline \textup{energi}/eV&-40.95&-48.37&-51.02&-52.62\\\hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2020 af mathon

a) korrektion:

                     -8.718·10-18 J = - 54.4135 eV

                    \small \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|}\hline \; \; \; \;\; \; n& 2&3&4&5\\\hline \; \; \; \lambda /nm &30.28&25.63&24.30&23.56\\\hline \textup{energi}/eV&-13.46&-6.04&-3.39&-1.79\\\hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2020 af mathon

b)
               \small \small \small \begin{array}{lllll} &E_{4}\rightarrow E_2=\left ( -3.39-(-13.46) \right )eV=10.07\;eV\\\\&\lambda =\frac{1239.84\; eV\cdot nm}{10.07\;eV}=123.12\; nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2020 af mathon

c)
              \small E_n=\frac{-h\cdot c\cdot R\cdot Z^2}{n^2}=Z^2\cdot \frac{-h\cdot c\cdot R}{n^2} =Z^2\cdot E_{n}^{\textup{Hydrogen}}
    
 

           


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.