Matematik

Bestem forskrift for potensfunktion

03. april 2020 af tgrjmrfijng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået punkterne:

(1,72) og (10,136)

Topunktsformlen virker vel ikke her siden den ikke er lineær?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2020 af mathon

Du har
                           \small y=b \cdot x^a

og dermed
                           \small \begin{array}{lllll}& \frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left(\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\\\& \frac{136}{72}=\left(\frac{10}{1} \right )^a\\\\&\log\left(\frac{17}{9} \right )=a\\\\&72=b\cdot 1^{\log\left(\frac{17}{9} \right )}\\\\&72=b\cdot 1\\\\&b=72 \\\\\\\textup{hvoraf}&f(x)=72\cdot x^{\log\left(\frac{17}{9} \right )} \end{array}
 


Skriv et svar til: Bestem forskrift for potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.