Fysik

Ionserende stråling

03. april 2020 af DenStuderende1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En der kan hjælpe mig med opgave b? Gerne en forklaring. Får et resultat langt over 300.000 som er helt ved siden af.

Vedhæftet fil: 3434.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2020 af ringstedLC

a)

\begin{align*} D &= \frac{E}{m} \\ E &= D\cdot m \\ E &= 500\cdot 10^{-3}\cdot 0.2\;\left ( Gy\cdot kg=\frac{J}{kg}\cdot kg=J \right ) =0.1\text{ J} \end{align*}

b) Ved samme energi E bliver dosis D mindre på et tungere legeme:

\begin{align*} D &= \frac{E}{m} \\ D &= \frac{0.1}{75} \;\left ( \frac{J}{kg}=Gy \right ) =0.00133\text{ Gy} \end{align*}


Skriv et svar til: Ionserende stråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.