Kemi

redoxreaktioner

03. april 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Redegør for i hvilke af følgende tilfælde der er tale om redoxreaktioner:

1. 2 Na (l) + Cl2 (g) --> 2NaCl (s) = er denne ikke en redoxreaktion

2. Ag+ (aq) + Cl- (aq) --> AgCl (s) = er denne ikke en redoxreaktion

3. Cl2 (g) + 2 Br- (aq) --> 2 Cl- (aq) + Br2 (aq) = ved ikke om denne er

4. Ca2+ (aq) + CO32- (aq) --> CaCO3 (s) = er denne ikke en redoxreaktion

5. Mg (s) + 2 H+ (aq) --> H2 (g) + Mg2+ (aq) = ved ikke om denne er


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2020 af mathon

1. 2 Na (l) + Cl2 (g) --> 2NaCl (s)                              redoxreaktion

2. Ag+ (aq) + Cl- (aq) --> AgCl (s) 

3. Cl2 (g) + 2 Br- (aq) --> 2 Cl- (aq) + Br2 (aq)          redoxreaktion

4. Ca2+ (aq) + CO32- (aq) --> CaCO3 (s) 

5. Mg (s) + 2 H+ (aq) --> H2 (g) + Mg2+ (aq)            redoxreaktion


Svar #2
03. april 2020 af Jamulla

Mange tak


Skriv et svar til: redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.