Fysik

Atomfysik

04. april 2020 af ty16 - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave. har vedhæftet en fil med opgaven. 

er usikker på om jeg har lavet det korrekt..
Og kan en bølgelængde have minus som fortegn? 


Svar #1
04. april 2020 af ty16

Vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2020 af mathon

                      \small \lambda =\frac{h \cdot c}{E_{\textup{foton}}}=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{E_{\textup{foton}}}

                      \small \lambda=\frac{1239.84\;eV\cdot nm}{(-3.54-(-5.69))\;eV}=576.67\;nm


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Dit resultat er korrekt, bortset fra fortegnet, som du jo også spørger om.

Den overgang, du regner på, er en absorption. Derfor er den beregnede fotonenergi negativ.

Man kan regne bølgelængde med fortegn, hvis man regner opsitivt væk fra atomet. En foton, der absorberes har så negativ bølgelængde. Det er lidt søgt. Man plejer at tage den nummeriske værdi af energien, når man regner bølgelængden ud.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2020 af janhaa

E = hf

c=\lambda f\\ \\ \lambda = \frac{c}{f}=\frac{h\cdot f}{E}


Svar #6
04. april 2020 af ty16

Mathon. 
Hvorfor siger du (-3,54-(-5,39)) og ikke  (-5,39-(-3,54))??

Gælder det ikke kun når det er emission, at man siger  (-3,54-(-5,39)). 

for kan ikke rigtig forstå hvor du får 1239,84 eV*nm fra ? 

og Eksperimentalfysikeren... tak for dit svar 
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. april 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll}&h\cdot c=\left ( 4.13567\cdot 10^{-13}\; eV\cdot s \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^{17}\; \frac{nm}{s} \right )=1239.84\; eV\cdot nm \end{array}


Svar #8
04. april 2020 af ty16

sidste spørgsmål mathon.

hvorfor siger du Hvorfor siger du (-3,54-(-5,39)) eV og ikke  (-5,39-(-3,54)) eV?? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2020 af mathon

...fordi energien forøges ved 'opspringet'.


Skriv et svar til: Atomfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.