Matematik

Hjælp til skitsering af en graf

04. april 2020 af 1Help1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey SP,
Er der mon nogen, der kan hjælpe mig med de to opgaver, som jeg har vedhæftet?
De skal helst laves i hånden uden CAS. Har især svært ved opgave a.
Hvad skal man tage højde for, når man skal skitsere denne her graf?
Tak til dem, der vil hjælpe. :)

Vedhæftet fil: Matematik (1).PNG

Svar #1
04. april 2020 af 1Help1 (Slettet)

Her er det vedlagte bilag til opgave a.

Vedhæftet fil:Matematik (2).PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2020 af ringstedLC

a) Lav et tilstrækkeligt antal støttepunkter:

\begin{align*} S_1 &= (0,f(0)) \\ S_2 &= (0,f(\tfrac{\pi}{4})) \\ S_3 &= (0,f(\tfrac{\pi}{2})) \\ ..... \\ S_n &= (0,f(2\pi)) \end{align*}

I hvertfald nogle af dem, bør være "rygmarv" på niveauet.

b)

\begin{align*} f'(\pi)=\left (\sin(\pi)+1\right )' &= \;? \end{align*}


Svar #3
04. april 2020 af 1Help1 (Slettet)

Tak for hjælpen ringstedLC.
Men med hensyn til opgave b, så ved jeg godt, at når man differentierer sin(x)+1, så giver det cos(x).
Men er der en regneregel for, at cos(π) giver -1? Eller skal man bare huske til eksamen, at svaret til cos(π) giver -1?

Tak for hjælpen igen. :)


Skriv et svar til: Hjælp til skitsering af en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.