Matematik

heavy equation

05. april 2020 af janhaa - Niveau: Universitet/Videregående

solve the equation below,

\large x^{2018}+ (\frac{x^2-x}{2})^{2018}+(\frac{x^3-x}{6})^{2018}=2018201720162015\\ \\ x \in \mathbb{Z}


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2020 af oppenede

Med x=-1 er venstresiden 2
Med x=0 er venstresiden 0
Med x=1 er venstresiden 1

Hvis |x|>=2, så har x2018 mindst  floor(2018/log2(10))  cifre, som da log2(10) < 4 er højere end 504. Alle led er positive så summen har også mindst 504 cifre og kan ikke give 2018201720162015.


Skriv et svar til: heavy equation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.